25/4/10

Moltíssimes GRÀCIES a tots i totes per votar!

La consulta per la independència dels catalans d’Irlanda es celebra amb gran èxit de participació


Un total de 79 catalans han participat, una molt bona xifra i superant totes les expectatives.


Hem finalitzat la jornada de votació amb un total de 79 vots rebuts. La consulta, que s’ha celebrat un dia abans que a la resta de municipis catalans, ha estat un èxit i ha superat totes les expectatives per una comunitat petita resident a l’exterior.


Del total de 79 vots, el 93.7 % han anat al Sí, fet que demostra una majoritària resposta a favor de la independència entre els catalans residents a Irlanda. El No va rebre un 5% i el vot en blanc un 1.3%. A més d’organitzar el referèndum simbòlic, també hem recollit signatures per demanar al Parlament de Catalunya l’organització d’una consulta oficial. Un gran nombre d’irlandesos i simpatitzants d’altres nacionalitats, així com turistes, s’han interessat pel referèndum i pel cas català. La jornada ha transcorregut sense incidents en un dels llocs més emblemàtics de l’independència irlandesa, ja que la taula de votació estava situada al GPO (General Post Office), l’edifici de correus de Dublín.


Aquest referèndum, ha estat coordinat amb la plataforma catalana, però també conjuntament amb les comunitats d’altres països, com ara Holanda, Quebec o Suïssa entre d’altres.


L’organització ha estat al càrrec d’un col·lectiu de catalans sense cap vincle polític o arrel a cap associació. Aquest fet ha fet més difícil estendre la notícia a tota la comunitat catalana resident a Irlanda, tot i que l’esdeveniment s’ha donat a conèixer de boca-orella i amb eines virtuals com ara Facebook o Twitter, donant-li més espontaneïtat i mèrit al acte, ha estat l’acte amb més participació per part dels catalans residents a Irlanda de totes les activitats mai organitzades per catalans a Irlanda. La participació ha sobre passat totes les expectatives.

La consulta ha seguit estrictament totes les directrius i procediments oficials per a garantir la integritat del referèndum. En aquest cas només han pogut votar els majors de 16 anys, nascuts a qualsevol territori dels països catalans i que poguessin demostrar que són residents a Irlanda.


***** Tant sols ens queda donar MOLTISSÍMES GRÀCIES a TOTS i TOTES per haver votat i haver aconseguit fer del dia 24 d'abril un gran dia en la Historia del nostre país Catalunya. Moltes gracies a tots i totes des d'Irlanda Decideix! *****

Total de visualitzacions de pàgina:

Total de visualitzacions de pàgina:

Total de visualitzacions de pàgina:

Total de visualitzacions de pàgina:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP